Investeren in nieuwbouw

Investeren in vastgoed is meer dan puur rendement berekenen. Het gaat hem ook om de kosten die u heeft op korte of lange termijn, alsook de meerwaarde die u kan maken bij verkoop van uw pand. 

Investeren in nieuwbouw

1) Tienjarige aansprakelijkheid:

De projectontwikkelaar, de architect en de aannemer geven u inderdaad hoofdelijk 10 jaar garantie voor elk gebrek op het vlak van stabiliteit of isolatie. Tegelijk krijgt u ook een garantie op de verrichte arbeid (loodgieterij-kranen, verwarming, keuken, huishoudtoestellen …) die varieert van 1 tot 3 jaar, afhankelijk van de dienstverleners.

2) Uitvoeringsgarantie:

De wet Breyne verplicht de projectontwikkelaar om op het ogenblik van de aankoop een bankgarantie te leveren die u garandeert dat de eigendom goed afgewerkt zal worden tegen de overeengekomen financiële voorwaarden. Kortom, u betaalt alleen de uitgevoerde werkzaamheden op basis van een vooraf opgesteld tijdschema en u weet zeker dat uw appartementen afgeleverd zullen worden. Urbis Vastgoedgroep ziet er altijd op toe dat deze garanties perfect nageleefd worden alvorens een verkoop aan te gaan.

3) Keuze van uw afwerkingen volgens de nieuwste trends:  

Het goed dat u kiest zal uiteraard afgewerkt worden naar uw smaak (u kiest de parketvloer, tegels, keuken, badkamer …), maar ook op basis van het vakmanschap en het design van vandaag. In een appartement van 20 jaar oud moeten de voorzieningen in de badkamer en keuken vaak gemoderniseerd worden.

investeren in nieuwbouw

4) Grote werkzaamheden: geen!

Dit is een aspect dat vaak gebagatelliseerd wordt door investeerders: de verplichting om de eigendom in goede verhuurbare staat te houden. Als u een appartement van 20 of 30 jaar oud koopt, bent u gewoonlijk verplicht om mee te betalen aan de vervanging van het dak, de opfrissing van bepaalde gemeenschappelijke delen, de aanpassing van de liften, de heraanleg van de terrassen, de vervanging van de verwarmingsketel…

Bij nieuw vastgoed is daar geen sprake van. Door de gebruikte technieken vermijdt u deze kopzorgen en uitgaven voor de komende 20 tot 30 jaar. De moeite waard om rekening mee te houden.

5) Energie:

Te weinig investeerders weten dit, te weinig investeerders beseffen de impact, maar de energiekwaliteit die de overheid oplegt aan projectontwikkelaars neemt draconische afmetingen aan. En zo veel te beter!

Eigenaar zijn van een nieuw vastgoed betekent vandaag garanderen dat het appartement of huis aan strikte normen voldoet: een EPB (energieprestatiecertificaat) met een E = 60 betekent dat uw huurder LAGERE energiekosten zal betalen en dat u als  eigenaar onkosten vermijdt om het gebouw aan te passen aan de normen die in de toekomst voor alle woongebouwen zullen gelden.

 

Wenst u meer informatie of benieuwd welke investeringsprojecten Urbis Vastgoedgroep in portefeuille heeft? Contacteer ons via info@urbis.be of 09 233 15 30.