Investeren in Spaans vastgoed

Van Torrevieja tot Denia, de Costa Blanca is weer helemaal terug als favoriete vakantiebestemming van de Belgen. Urbis Vastgoedgroep stelt u voortaan kwalitatieve nieuwbouwprojecten voor aan de Costa Blanca. De Costa Blanca is een 200 kilometer lange kuststrook in het zuidoosten van Spanje.

Als u op zoek bent naar een koopwoning  aan de Costa Blanca, dan kunnen wij u helpen om uw droomhuis te vinden. Urbis Vastgoedgroep werkt hiervoor samen met de Nederlandse makelaar gespecialiseerd in Spaans vastgoed, Houses of Spain, om u een totaalbegeleiding te kunnen aanbieden bij uw zoektocht naar een geschikt pand.

 

Urbis helpt u bij uw zoektocht

U heeft besloten om uw droom te gaan realiseren en bent zich aan het oriënteren op een woning, appartement of villa in Spanje. Een spannende zoektocht, waarbij u behoefte heeft aan de juiste informatie en deskundige en betrouwbare begeleiding.

Urbis Vastgoedgroep/Houses of Spain  is hiervoor uw partner!

Samen met u doorlopen we het proces stap voor stap en wij voorzien u te allen tijde van de benodigde informatie en begeleiding. Onze taak is om het proces voor u zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen.

Belangrijk is dat wij zowel in België, Nederland als in Spanje een kantoor hebben, waardoor we u altijd ter plekke van dienst kunnen zijn.

 

1.Kennismaking

Nadat u contact met ons heeft opgenomen, plannen we een geheel vrijblijvende en kosteloze afspraak in. Samen met u bespreken we uw wensen en eisen voor uw woning in Spanje. Middels een uitgebreide inventarisatie proberen we te komen tot een juiste selectie van woningen die bij u passen. Belangrijke factoren die hier een rol spelen zijn: de gewenste locatie en omgeving, type woning, aantal slaapkamers en budget.

 

Juist omdat de aankoop van een (tweede) woning in Spanje een hele investering is, is het belangrijk dat u kiest voor de beste makelaar. Tijdens de kennismaking is het van belang dat u een goed gevoel heeft bij ons en dat u vertrouwen krijgt in de deskundigheid en betrouwbaarheid van Urbis Vastgoedgroep/ Houses of Spain als uw aankoopmakelaar.

Mocht u na de eerste kennismaking behoefte hebben aan meer informatie of een tweede of derde gesprek, dan komen wij graag nog een keer.

2. Bezichtiging

Op basis van de kennismaking hebben wij voor u in ons aanbod potentiële woningen gevonden die mogelijk zouden passen binnen uw wensen en eisen. Nadat u deze woningen rustig heeft bekeken en een selectie heeft gemaakt van de woningen waar u enthousiast over bent, is het tijd om de woningen in Spanje met eigen ogen te gaan zien.

Wij organiseren voor u een bezichtigingstour. In drie dagen nemen wij u mee op een fantastische tour doorheen de omgeving en naar de woningen van uw keuze. Wij halen u op aan het vliegveld en via onze contacten kunt u bovendien een korting verkrijgen op de hotelovernachtingen. Indien u besluit over te gaan tot aankoop via Urbis Vastgoedgroep/Houses of Spain, dan ontvangt u van ons een vergoeding voor die bezichtigingsreis van 250€.

3. Het aankoopproces

Indien u kiest voor (nog te realiseren) nieuwbouw wordt binnen 30 dagen, na het tekenen van het reserveringscontract en betaling van het reserveringsbedrag, het officiële koopcontract voor uw Spaanse woning getekend. Op dat moment dient ook 20% van de aankoopsom minus het reeds door u betaalde reserveringsbedrag betaald te worden. Na 60 – 90 dagen dient er weer 20% van de aankoopsom betaald te worden en bij oplevering betaalt u de laatste 60% van de aankoopsom. De percentages kunnen per projectontwikkelaar afwijken.

Naast de verkoopprijs van uw Spaanse woning dient u in ieder geval rekening te houden met de bijkomende transactiekosten. Deze kosten bedragen circa 13% van de verkoopprijs.

De transactiekosten bestaan uit omzetbelasting IVA (10%) bij nieuwbouw, notaris- en registerkosten en afsluitkosten hypotheek (ca. 3%); advocaatkosten en administratiekosten.

4. Financiering van de aankoop

Indien u gebruik wenst te maken van een financiering voor de aankoop van uw woning in Spanje, dan zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Houdt daarbij wel rekening dat in Spanje 60 tot 70% van de aankoopsom van uw woning wordt gefinancierd met een annuïteitenhypotheek met een looptijd van max. 30 jaar en tot een maximale leeftijd van 75. Het verstrekken van een hypotheek gebeurt op basis van een taxatierapport. Wij adviseren u graag bij het vinden van een passende financiering.

5. Na de aankoop

Nadat u uw woning in Spanje heeft gekocht, moet er veel geregeld worden. Onze diensten houden natuurlijk niet op nadat u de woning heeft gekocht, wij ontzorgen u ook na de aankoop.

De overdrachts- of omzetbelasting dient te worden betaald, u dient te worden aangemeld als nieuwe eigenaar van de woning in het woning-kadaster, u moet een Spaanse bankrekening openen, u moet worden aangemeld bij de belastingdienst door een NIE nummer aan te vragen en verzekering, VVE en nutsaansluitingen moeten geregeld worden. 

Urbis Vastgoedgroep/Houses of Spain heeft een informatiemap die u ontvangt na aankoop van de woning. Hierin is alle benodigde informatie opgenomen om u op weg te helpen. En natuurlijk kunt u altijd rekenen op ons als u er niet uit komt en wat extra hulp nodig heeft. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen en wij helpen u verder. 

Wenst u meer info?

Dan kunt u terecht bij onze expert in buitenlands vastgoed, Nico Di Taranto via nico@urbis.be of 0488 42 42 24.