Chat with us, powered by LiveChat

Vastgoed crisisbestendige investering

3/06/2020 9:33:05

De Urbis vastgoedcoach kroop in zijn pen. Natuurlijk verdedigt hij vastgoed als investering maar de goede redenen waarom, legt hij hieronder uit.  

 

Vastgoed nog steeds een veilige haven voor uw investering!

De verspreiding van het coronavirus en de maatregelen die het Crisiscentrum heeft opgelegd om het virus in te dijken, zullen ongetwijfeld een grote impact hebben op onze economie. 

Vele zaken zijn tot op vandaag nog steeds onduidelijk: hoe lang duurt de uitbraak nog? Welke sector wordt er het hardst getroffen? Zullen de negatieve effecten tijdelijk zijn? Het is allemaal nog koffiedik kijken. 

Blijft investeren in vastgoed tijdens Corona zinvol? 

De vastgoedsector toonde zich reeds in het verleden crisisbestendiger dan andere sectoren. Wonen is dan ook een basisbehoefte en zo blijft ook de nood aan huisvesting overeind. 

Daarnaast blijven we geconfronteerd met nulrentes op de spaarboekjes en hoge volatiliteit op de beurzen. De klassieke beleggingsvormen zijn dringend aan herbronning toe.  

Liever geen slapeloze nachten dus, maar via een vastgoedinvestering rendement op korte termijn realiseren dankzij de huurinkomsten en op langere termijn uitzicht op een potentieel meerwaarde bij verkoop. 

Mede door de uitzonderlijk lage rentes op de kredieten blijft de vastgoedsector tevens in volle beweging. Een goede kredietanalyse zorgt er ook voor dat vaak een hefboomeffect kan worden toegepast om additioneel rendement via het aantrekken van vreemd vermogen te realiseren. 

Een goede belegging dus voor iedereen die veilig wil investeren, zeker indien het kan gekoppeld worden aan een huurgarantie. 

Wenst u advies over het aankopen van vastgoed en veilig en duurzaam investeren, praat erover met uw Urbis vastgoedcoach. 

Urbis Vastgoedcoach 

Financiële beslissingen over investeringsvastgoed neemt u natuurlijk best doordacht en optimaal geïnformeerd. Als vastgoedcoach luisteren, analyseren en adviseren we over alle mogelijke investeringen die het best aansluiten bij uw profiel. Tevens begeleidt de vastgoedcoach u bij de financiële, fiscale en juridische aspecten van uw investering.  

U kunt deze periode dus best aangrijpen als een gelegenheid om eens grondig te bezinnen over de aanpak van uw opgebouwd vermogen en het gesprek aangaan met onze Urbis vastgoedcoach. 

 

vastgoedcoach@urbis.be of 09 233 15 30

Vastgoed rendeert door marktkennis en goed advies