Chat with us, powered by LiveChat

Teambuilding BBQ

13/07/2020 11:43:00

Ontwaken uit een roes van quarantaine

Een motor doet een machine draaien. Werknemers doen een bedrijf draaien. De druk bij werknemers en werkgevers werd de laatste tijd niet alleen in de zorgsector en het onderwijs opgevoerd. Ook commerciële privé- en culturele sector werd getest op flexibiliteit. Vaak moest een evenwicht worden gevonden in het spanningsveld tussen thuiswerk en gezin, tussen opvoeden en werken, tussen online gaan en terug offline. 

Talloze maatregelen werden ingevoerd, teruggeschroefd, vooruitzichten, onzekerheden... we hebben het geleerd nu. We kunnen ermee omgaan. Tijd om terug adem te halen. 

 

Het onmogelijke is plots mogelijk

Het is eigen aan mensen om wat sceptisch te zijn tov nieuwigheden. Zo poogden we bij Urbis al enige tijd om office TEAMS te implementeren voor de interne communicatie. Teams = samenwerken online en dit is net wat we nodig hadden en vermoedelijk nog wel eens zullen nodig hebben. Niet dat we op een nieuwe lockdown doelen maar ons volledige team zit verspreid over het Vlaamse landschap, dus meer efficiëntie zal digitaliseren zeker brengen. 

In een maand tijd is Teams geïmplementeerd. En niemand, noch jong, noch oud kan zich nog een werkomgeving zonder teams voorstellen. 

De rentmeesters die een tijdlang geen oplossing vonden om een gecentraliseerde organisatie te hebben voor de vragen van huurders, hebben plots een online systeem waar huurders en eigenaren digitaal hun problemen kunnen doorgeven. Gedaan met nutteloze telefoontjes, nu staat alles geregistreerd en kunnen lekken, structurele problemen, elektriciteitspannes .... netjes opgevolgd worden. 

Ook de verkopers missen dankzij enkele automatisaties geen enkele afspraak meer en brengen de kandidaat - kopers en huurders automatisch op de hoogte van hun afspraak. 

We laten natuurlijk niet te veel in onze kaarten kijken maar geloof mij als ik zeg dat taken die nutteloze stress met zich meebrengen meer en meer worden geautomatiseerd en foutloze parcours garanderen. 

Tijd voor ontspanning dus. Begin juli werkten we allemaal samen om al deze nieuwigheden op te lijsten en aan elkaar voor te stellen om passend en bevrijdend af te sluiten met een watermeloen en BBQ.

Want is dat niet de oplossing voor alles? Even stilstaan bij een woelige periode, even vertellen hoe iedereen zich voelt, even een grapje maken, even weer gewoon doen maar dan een beetje anders in combinatie met een vlezeke, een viske, wat groentjes en een drankje.

 

Santé!