Chat with us, powered by LiveChat

Resultaten na lockdown#1

17/07/2020 14:39:06

Ook bij Urbis hebben we de eerste ’Corona’-golf verteerd. De mondmasker- en handgelroutine hebben we onder de knie. Zelfs de gebruikelijke ‘handshake’ bij onderschrijving van een compromis blijft nu (helaas) achterwege.  

Soort aanvragen na lockdown#1

Maar opvallend, en zelfs in die mate dat de pers dit fenomeen ook al uitvoerig belicht heeft, is dat er nu vanuit de particuliere markt een immens aantal vragen m.b.t. de aankoop van vastgoed gesteld worden. En dus ook bij Urbis stellen we dat vast... Enige interne analyse leert dat er  grosso modo 3 soorten (aan)vragen zijn :  


Het leeuwendeel van deze aanvragen zijn mensen, die op zoek gaan naar een solide investering. De vastgoedcoach bekijkt samen met hen enkele mogelijkheden en past hier meteen een slimme successieplanning op toe.  
 
Ook onze rentmeester krijgt meer vragen dan gewoonlijk. Want wat een gedoe is het bijvoorbeeld om als privé-verhuurder tijdens de lockdown een verstopt toilet bij de huurder op te lossen... of een goede oplossing uit te werken voor een huurder die zijn huur niet meer kan betalen?  

Een derde groep vragen heeft betrekking op eigenaars of bewoners, die ontdekten dat hun huidige woonst toch niet zo ideaal bleek te zijn, als je vaak thuis moet blijven. Onze Urbis Immo - dienst  kan hier enerzijds voor de verkoop van de huidige woonst instaan, alsook enkele voorstellen aanbieden voor een toekomstige woning.  

 

Bieden onder gesloten enveloppe 

Een opvallende transactie van vorige week, is de verkoop van een woonst in Gentbrugge via het Best Offer-principe. Het stond reeds in enkele kranten te lezen (zie ook dit verduidelijkend artikel op vrt.nws) dat de formule om een kijkdag te organiseren en dan te laten bieden onder gesloten enveloppe, razend populair geworden is. Urbis is hier reeds enkele jaren bedreven in, tot grote tevredenheid van verkopers én kopers.  

Het is een vorm van verkopen die voor elke partij een voordeel biedt. De verkoper hoeft maar 1 moment af te wachten én krijgt een echte marktprijs ; de kopers kunnen bieden in functie van hun financiële mogelijkheden, maar ook aan een marktconforme prijs ! U twijfelt én denkt dat de woningen op die manier te duur verkocht worden ? Urbis deed de test...  

 

Best Offer in Gentbrugge

 

Voor de vermelde woning in Gentbrugge was de vanaf-prijs” (instelprijs) best interessant én de interesse bijgevolg gigantisch groot. Intern werd bij Urbis een ‘kleine pronostiek gehouden, omtrent de verkoopprijs die gehaald zou worden. 9 werknemers voorspelden onafhankelijk van elkaar tegen welke prijs dit huis zou verkocht worden. Antwoord : het gemiddelde van de prognoses lag 3000€ onder het uiteindelijk hoogste bod.  

M.a.w. ondanks de massale interesse, is dit pand aan een correcte marktprijs verkocht. Een dergelijk systeem van verkopen is eigenlijk zeer eerlijk : het is niet de makelaar die de finale prijs bepaalt, maar u zelf, deel zijnde van de kopersmarkt. Een gegeerd pand zal logischerwijze meer kandidaat-kopers aantrekken met een hogere verkoopprijs tot gevolg, een minder interessant pand zal tot een lager prijs leiden. Maar in beide gevallen krijgt de verkoper een faire prijs én zal de koper een correcte koopsom betalen, conform de verwachtingen van de markt.... En stiekem hoop je als koper toch nog een koopje te doen, dat maakt het ook nog extra spannend én aantrekkelijk 😊