Rentmeester verhuurt uit

20/09/2019 15:22:29

Niet enkel het weer maakt deze nazomerdagen zonnig. Ook onze rentmeester, Isabelle, straalt. En terecht! Wij zijn zo goed als uitverhuurd en daar worden niet enkel de eigenaren die vertrouwen op onze rentmeester blij van, maar ook de huurders zijn tevreden. 

 

In Gent, Antwerpen, Aalter, Mechelen, Brussel... is er geen Urbis-TE HUUR-bord meer te zien, hoewel we eventjes met een piek zaten. En ook Serskamp of Kallo blijken geen probleem te zijn. Aansluitend verhuren is niet alleen belangrijk voor de eigenaar maar ook de vertrekkende huurder geniet hierdoor vaak van flexibelere vertrekmodaliteiten. 

 

Fact of Fictie: verhuren in een stad is makkelijker? 

Onze ervaring leert dat uiteindelijk alles tegen de juiste prijs verhuurd raakt. Gaat dit dan sneller tegen een hogere prijs in de stad? Neen. Het verschil zit hem in de termijn dat een huurder blijft. We zien dat een huurder in pakweg Serskamp langer in hetzelfde pand zal huren dan een huurder in Gent. Een stad beweegt en deze dynamiek zorgt ervoor dat bijvoorbeeld jonge mensen eerst huren in de stad en later uitkijken voor een meer betaalbare aankoop in de randgemeenten. 

In de randgemeenten zien we vaak alleenstaanden of nieuw samengestelde gezinnen die voor een langere tijd huren. 

 

Screening en aansluitend verhuren

Eens je als huurder een pand hebt bezocht, wordt je gevraagd een infofiche in te vullen. Bij de beslissing wie de nieuwe huurder wordt van een bepaald pand, gaat Isabelle, de Urbis Rentmeester, niet over een nacht ijs. Zij zal een grondige screening doen en duidelijke afspraken maken. Dit zou kunnen afschrikken op het eerste zicht maar het rendeert op lange termijn voor alle partijen. Zij bouwt een band op met zowel huurder als eigenaar en probeert in eer en geweten te handelen bij mogelijke geschillen of vragen.

Duidelijke afspraken geven duidelijke en goede relaties EN tevredenheid. Onlangs deden wij enquêtes bij enkele van onze rentmeesterklanten en daar eindigden we met een tevredenheidsscore van 96%.

"WIJS!"

(zoals ze dit in ons hoofdkantoor in Gent zeggen) 

Ook de huurders laten af en toe een positief bericht achter, en dat doet deugd!

Tips voor een snellere verhuur

  • Voorzie uw pand van neutrale lichtarmaturen en gordijnen(rails)
  • Zorg ervoor dat uw pand perfect geschilderd is en geef ons de RAL-kleuren door
  • Verhuur tussen april en oktober gaat het vlotst
  • Maak gebruik van externe partijen voor bijvoorbeeld de plaatsbeschrijving
  • Verzorg uw pand en doe herstellingen waar nodig. 
Rentmeester