Blokverkoop: residentiële markt

20/09/2022 16:11:09

De Belgisch residentiële markt is in volle evolutie.

Zo kent de kantoor- en retail vastgoed onzekere tijden, hetgeen ook ‘post corona’ verder zal nazinderen. En ook de geopolitieke onzekerheid is negatief voor dit vastgoedsegment.

Langs de andere kant constateren we dat de residentiële markt een zeer resistente markt is. Ook in de huidige tijden merken we dat beleggers op zoek zijn naar een inflatie vaste investering. Residentieel vastgoed komt hiervoor in aanmerking.

Door onze vastgoedcoaching én adviesrol vinden steeds meer vastgoedbeleggers de weg naar Urbis. Vooral de vraag naar de aankoop van “blokverkoop” trekt aan !

Blokverkoop

Blokverkoop heeft als voordeel dat je eigenaar wordt van een geheel gebouw en daardoor niet in gedwongen mede-eigendom zit. We zetten de 3 belangrijkste argumenten op een rijtje :

  • U heeft geen syndicus nodig. U bent dus zelf, autonoom aan het stuur om beslissingen te maken in verband met investeringen en/of reparaties. Dit is niet alleen goedkoper voor de huurder én verhuurder, maar het leidt ook tot een sneller beslissingsproces, hetgeen de bewoners op hun beurt erg appreciëren.
  • Doorgaans heeft u ook huurders met een hogere tevredenheid, want zij hebben een direct aanspreekpunt. Niets zo vervelend als een huurder die bijv. klaagt van overlast van zijn buur(huurder) én waar geen gevolg zou aan gegeven worden.
  • Het aankopen in blok is meestal voordeliger dan individuele aankoop. En wenst men achteraf dan toch te verkopen, dan kan men kiezen voor een verkoop in zijn geheel of kan men ook unit per unit verkopen om zo de winst te maximaliseren.

Blokverkoop is niet noodzakelijk weggelegd voor de grote institutionele kopers. In België zijn er erg veel appartementsblokken van maar enkele units. De instap in dit soort investeringen blijft dus vaak redelijk, zeker als er dan nog gebruik gemaakt wordt van een bankfinanciering (die terugbetaald wordt met de inkomende huurgelden)

Tot slot merken we dat de verkoop van blokken vaak “off-market” plaatsvindt : vanwege de grote vraag worden dergelijke panden vaak verkocht nog voor deze worden gepubliceerd.

Door de gespecialiseerde aanpak in investeringsvastgoed van Urbis alsook de rentmeester-service maakt dat investeerders een zorgeloze investering tegemoet kunnen gaan.

Wenst u meer informatie hierover? Aarzel dan niet en contacteer ons op het nummer 09 233 15 30 of per mail op info@urbis.be